У Фінляндії проходять масові страйки - закривають заводи, зупиняють транспорт

У Фінляндії проходять масові страйки - закривають заводи, зупиняють транспорт

Укрінформ
У середу в Фінляндії розпочався страйк по всій країні, оголошений профспілками, у якому візьмуть участь майже 300 000 працівників, що серйозно ускладнить ситуацію у різних сферах.

Про це повідомляє Associated Рress, передає Укрінформ.

Страйк по всій країні проходитиме із середи по п’ятницю.

Він призведе до закриття дошкільних установ, перебоїв в авіа- та поштовому сполученні, зупинки громадського транспорту і закриття заводів по всій країні. Страйки також проходитимуть у продуктових магазинах, готелях і ресторанах по всій країні з населенням 5,6 мільйона чоловік.

Більшість страйків були оголошені Центральною організацією фінських профспілок і Фінською конфедерацією професіоналів.

Читайте також: У Німеччині оголосили страйк лікарі університетських клінік

Профспілки протестують проти перегляду законодавства про ринок праці та скорочення соціального забезпечення, запропонованого правоцентристським урядом прем'єр-міністра Петтері Орпо. Члени цих організацій заявляють, що заходи, запропоновані урядом Орпо, посилять нерівність у суспільстві, послаблять позиції робітників і завдадуть шкоди малозабезпеченим верствам населення та безробітним.

Уряд запропонував систему, в якій оплата праці в економіці прив'язана до експортного сектору. Це заборонить національному посереднику з питань праці, який часто бере участь у встановленні заробітної плати, пропонувати підвищення заробітної плати в будь-якому трудовому спорі, яке перевищує рівень, узгоджений з експортним сектором.

Читайте також: В Естонії на страйк за підвищення зарплати вийшли майже 10 тисяч учителів

Фінські ЗМІ повідомляють, що мета профспілок - змусити уряд розпочати переговори з профспілковими організаціями щодо запропонованого скорочення соціального забезпечення.

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії через запланований по всій країні страйк можуть зупинитися заводи, які виготовляють боєприпаси для України.

Авіакомпанія Finnair у понеділок заявила, що планує скасувати близько 550 рейсів цього тижня через страйк профспілок.

Фото ілюстративне, Publicservices.international

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-