У Малайзії склав присягу новий король

У Малайзії склав присягу новий король

Укрінформ
Султан Ібрагім розпочав своє п’ятирічне правління як 17-ий король за унікальною системою змінної монархії Малайзії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Султан Ібрагім Іскандар з південного штату Джохор був призначений 17-м королем Малайзії сьогодні. Він змінив Аль-Султана Абдуллу Султана Ахмад Шаха, який повернеться до місцевої влади, щоб очолити свій рідний штат Паханг після завершення п'ятирічного терміну перебування на посаді короля.

Ібрагім Іскандар склав присягу у національному палаці в Куала-Лумпурі, свідками якої були інші королівські родини, прем’єр-міністр країни Анвар Ібрагім та члени його кабінету. Пізніше відбудеться церемонія коронації нового короля.

Дев'ять малазійських державних правителів чергувалися на посаді короля протягом п'яти років, згідно з єдиною такою системою у світі, з моменту здобуття Малайзією незалежності від Великої Британії у 1957 році. Малайзія має 13 штатів, але лише в дев'яти з них є королівські сім'ї.

Читайте також: Королева Данії Маргрете II офіційно зреклася престолу

Король Малайзії відіграє переважно церемоніальну роль, оскільки адміністративна влада належить прем’єр-міністрові та парламенту.

Монарх є номінальним головою уряду та командувачем збройних сил, а також вважається захисником ісламу та народних традицій.

Як повідомлялося, король Великої Британії Чарльз ІІІ у понеділок залишив лікарню в Лондоні після перенесеної операції на простаті.

Фото: Bernama/The Borneo Post online

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-