Королева Данії Маргрете II офіційно зреклася престолу

Королева Данії Маргрете II офіційно зреклася престолу

Фото
Укрінформ
Королева Данії Маргрете ІІ підписала у неділю, 14 січня, декларацію про зречення від престолу на користь її старшого сина Фредеріка, який стає королем Фредеріком X.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ. 

Підписання декларації про зречення престолу означає, що 55-річний син королеви автоматично стає королем Данії. Про його новий титул оголосить премʼєр-міністр країни Метте Фредеріксен на балконі палацу Крістіансбор.

Тисячі людей зібралися на вулицях Копенгагена, щоб попрощатися з Маргрете, яка стала першим монархом Данії за майже 900 років, що добровільно зрікся престолу. Вона правила 52 роки.

Фото: Euronews
Фото: Euronews

Згідно з протоколом, церемонії коронації не було, оскільки це не передбачає конституція країни. 

Королева Маргрете вирушить до Амалієнборга, палацового комплексу в Копенгагені, що є зимовою резиденцією данської королівської родини. Нові ж король та королева проведуть у Крістіансборзі захід для спеціально запрошених гостей.

Пізніше запустять почесний салют і зроблять 27 пострілів. Королівський прапор на палаці Крістіана IX знімуть і піднімуть на палаці Фредеріка VIII в Амалієнборзі.

Читайте також: Королева Данії Маргрете збереже титул після зречення від престолу

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня 83-річна королева Данії Маргрете ІІ у новорічному зверненні заявила, що зрікається престолу після 52 років правління.

Маргрете сіла на трон 14 січня 1972 року. Після смерті королеви Сполученого Королівства Єлизавети ІІ вона була єдиною жінкою-монархом у світі.

Перше фото: Mads Claus Rasmussen/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-