Путін домовлятиметься з КНДР про збільшення обсягів постачання боєприпасів - Буданов

Путін домовлятиметься з КНДР про збільшення обсягів постачання боєприпасів - Буданов

Укрінформ
Російський президент Володимир Путін буде домовлятися з КНДР про збільшення обсягів постачання боєприпасів.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов, передає Укрінформ. 

"Про збільшення обсягів постачання в Російську Федерацію. Ну і поглиблення відносин, там багато чого йде про співпрацю щодо ракетних технологій. Росія думає, що передати певні ракетні технології КНДР - це нормально. КНДР за цією технологією буде робити багато чого, людський ресурс там серйозний. Оборонні спроможності, на жаль, неспівставні з РФ, вони можуть працювати і працюють набагато ефективніше, ніж у росіян. Тому збільшення постачання, перш за все артилерійського озброєння, точно буде", - сказав Буданов. 

За його словами, КНДР, окрім потужностей, має і людський ресурс, що дозволить забезпечити РФ.

"Людей вистачає, і підприємств. Там зброя не надто ультрамодернова, але об'єми - серйозні", - сказав Буданов. 

Він додав, що підприємства КНДР можуть виробляти старі зразки боєприпасів, тим не менше, ці снаряди, попри можливі похибки, становлять загрозу, і це треба визнавати.

Читайте також: США не мають інформації про нові поставки зброї з КНДР в Росію - Пентагон

Також, як зазначив керівник ГУР, зараз в Росії діє так звана державна програма по паралельному імпорту, а простіше - узаконена контрабанда. Комплектуючі, за словами керівника ГУР, йдуть як зі східних, так і західних країн.

"На жаль, повністю припинити доступ росіян до іноземних комплектуючих так ніхто і не зміг", - додав Буданов.

Наразі, за його словами, потреба номер один у Росії - це боєприпаси, зокрема калібри 152, 122 мм, ракети до РСЗВ "Ураган", Смерч", "Град".

Як повідомляв Укрінформ, за даними ГУР, Північна Корея восени 2023 року активно поставляла в РФ боєприпаси. Йдеться приблизно про мільйон артилерійських снарядів.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-