Сікорський: Росія загрожує Варшаві танками, Берліну - «Іскандерами»

Сікорський: Росія загрожує Варшаві танками, Берліну - «Іскандерами»

Укрінформ
У Європі не може бути згоди на зміну кордонів силою, тому проєкт відбудови останньої європейської імперії має зазнати поразки. Росія загрожує у військовому плані не лише Польщі, але й Німеччині.

На цьому під час спільної пресконференції з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок у вівторок у Берліні наголосив керівник польської дипломатії Радослав Сікорський, передає власний кореспондент Укрінформу.

Сікорський назвав «абсолютно неприйнятним» після двох світових воєн у Європі зміну кордонів силою під претекстом «надання допомоги культурним побратимам».

Він підкреслив, що проєкт відбудови останньої імперії в Європі «не може досягти успіху».

«Ми, в Польщі, відчуваємо більшу загрозу від фізичної присутності російських танків за 250 км від нашої столиці. Але тут, у Берліні, ми також є у зоні дії ракет «Іскандер», які мають радіус дії понад 500 км з Калінінградської області і які можуть переносити ядерні боєголовки також і на Берлін», - підкреслив Сікорський.

Читайте також: Німеччина і Польща непохитні у підтримці України - Бербок

Польський міністр звернув увагу на зростання впливів крайніх партій та рухів у Європі, зокрема у Німеччині. У цьому контексті він зазначив, що часом російська пропаганда і дезінформація буває ефективною. Відтак важливим завданням він назвав її обмеження.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Румунії Лумініца-Теодора Одобеску заявила, що Росія має зазнати стратегічної поразки, оскільки, напавши на Україну, вона поставила під загрозу безпеку всієї Європи.

Фото: MSZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-