Не будуть приклеювати себе до доріг: Німецькі кліматичні активісти змінюють форму протесту

Не будуть приклеювати себе до доріг: Німецькі кліматичні активісти змінюють форму протесту

Укрінформ
Німецькі кліматичні активісти з групи "Останнє покоління" заявили, що більше не будуть приклеювати себе до проїжджої частини на автошляхах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Активісти кліматичної групи "Останнє покоління" заявили, що більше не будуть приклеюватися до доріг як метод протесту", - йдеться у повідомленні.

Тепер вони використовуватимуть тактику організації "зборів непокори".

"Відтепер ми будемо протестувати в іншій формі, але це також неможливо буде ігнорувати. З березня ми будемо закликати непокірних збиратися по всій країні. Замість того, щоб розбиватися на маленькі групи та проводити блокування вулиць, ми будемо організовувати зібрання за участю багатьох людей", – йдеться у повідомленні.

Група заявила, що продовжить організовувати протести біля нафтопроводів, вугільних шахт та летовищ.

Активісти додали, що хочуть "у майбутньому все частіше протистояти тим, хто відповідальний за руйнування клімату", а також "протистояти політикам та іншим особам, які приймають рішення, публічно та перед камерами".

Читайте також: Екоактивісти облили супом «Джоконду» Да Вінчі

Як повідомлялося, «Останнє покоління», яке стало відомим насамперед вуличними протестами, під час яких активісти приклеюють себе до доріг та перешкоджають руху автомобілів, стає дедалі більш радикальним. Зокрема, нещодавно активісти групи "Останнє покоління" залили червоною та помаранчевою фарбами «візитну картку» Берліна - Бранденбурзькі ворота. 9 жовтня активісти облили помаранчевою фарбою пам’ятник Альберту Великому у Кельнському університеті.

Фото: Social Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-