Нова Зеландія призупинила фінансування агентства ООН з надання допомоги палестинцям

Нова Зеландія призупинила фінансування агентства ООН з надання допомоги палестинцям

Укрінформ
Нова Зеландія вирішила, за прикладом інших країн, призупинити фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) на тлі звинувачень його співробітників у причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"Нова Зеландія приєдналася до низки країн, які призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA - ред.) після того, як Ізраїль звинуватив частину його співробітників у причетності до нападу ХАМАС 7 жовтня", - йдеться у повідомленні.

Міністерство закордонних справ Нової Зеландії заявило сьогодні, що, тимчасово, припинить робити внески до фонду UNRWA.

"Нова Зеландія дуже серйозно ставиться до цих звинувачень. Важливо, щоб вони були належним чином розглянуті та негайно вивчені. Ми будемо брати участь у поточному розслідуванні ООН через нашу місію ООН у Нью-Йорку", – йдеться у заяві міністерства.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Агентство ООН у справах палестинських біженців заявило про початок розслідування після інформації про причетність деяких його співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що його країна спробує зупинити діяльність UNRWA у Газі після завершення війни. Він стверджує, що це агентство було «цивільним підрозділом» ХАМАС.

Читайте також: Польща утримається з рішеннями щодо агентства ООН у Газі до завершення слідства

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціював перевірку інформації про участь окремих співробітників UNRWA у нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Низка країн-донорів призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA). Серед них - Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Швейцарія, Фінляндія, Австралія та Канада.

UNRWA було створено для допомоги біженцям війни 1948 року під час заснування Ізраїлю. Агентство надає допомогу, зокрема й у галузі освіти та охорони здоров’я, палестинцям у Газі, на Західному березі річки Йордан, у Йорданії, Сирії та Лівані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-