Британія розглядає можливість визнання палестинської держави - Кемерон

Британія розглядає можливість визнання палестинської держави - Кемерон

Укрінформ
Міністр закордонних справ Девід Кемерон сказав у вівторок, що Велика Британія готова прискорити момент офіційного визнання палестинської держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Він також заявив, що палестинцям необхідно надати політичний горизонт для заохочення миру на Близькому Сході.

На прийомі у Вестмінстері Кемерон зазначив, що Велика Британія зобов’язана визначити, як може виглядати палестинська держава, і додав, що палестинському народу необхідно продемонструвати «незворотній прогрес» щодо рішення про створення двох держав.

«Якщо це станеться, ми з союзниками розглянемо питання визнання палестинської держави, у тому числі в ООН. Це може бути однією із речей, яка допоможе зробити цей процес незворотнім», – заявив очільник зовнішньополітичного відомства Консервативній раді Близького Сходу.

Міністр припустив, що Сполучене Королівство може надати офіційне дипломатичне визнання палестинської держави не у рамках остаточної мирної угоди, а раніше, під час ведення перемовин.

За його словами, ця угода буде «важкою», але не є неможливою. Ізраїль має побачити, що всі заручники звільнені, з гарантією того, що ХАМАС не зможе здійснювати напади на Ізраїль, а його керівництво залишило Газу. Водночас має бути «швидко створена нова палестинська влада» із «технократичними та гарними лідерами», пояснив очільник МЗС.

Читайте також: Міністр оборони Ізраїлю: ХАМАС вже втратив убитими й пораненими половину бойовиків

Як повідомлялося, 10 січня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що бачить майбутнє сектору Гази разом із Західним берегом під контролем єдиного палестинського керівництва.

21 січня прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив проти створення незалежної палестинської держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-