У Парижі узгодили домовленість про звільнення заручників ХАМАС

У Парижі узгодили домовленість про звільнення заручників ХАМАС

Укрінформ
Представники Ізраїлю, США, Катару та Єгипту узгодили план звільнення заручників, утримуваних у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

"Учора учасники переговорів з Ізраїлю, США, Єгипту та Катару узгодили план звільнення решти американських та ізраїльських заручників утримуваних у Газі", - йдеться у повідомленні.

Ізраїльські офіційні особи вважають, що у Газі все ще утримують 136 заручників, хоча представники ХАМАС раніше стверджували, що деякі з цих людей вже мертві.

Згідно з домовленістю, погодженою у столиці Франції, передбачається поетапне звільнення заручників, що супроводжуватиметься паузами у бойових діях та доставкою гуманітарної допомоги до сектору Гази.

Палестинські в'язні, яких утримує Ізраїль, швидше за все, будуть звільнені в обмін на заручників.

Представники ХАМАС повторили свою позицію вчора пізно ввечері, що не звільнять заручників, доки не буде дотримано повне та постійне припинення вогню, від чого Ізраїль категорично відмовився.

Читайте також: Міністр оборони Ізраїлю: ХАМАС вже втратив убитими й пораненими половину бойовиків

Як повідомляв Укрінформ, у грудні агентство Reuters писало, що Ізраїль за посередництва Катару веде нові переговори щодо повернення заручників, яких бойовики ХАМАС утримують у Газі.

7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Семиденна перерва у бойових діях сприяла звільненню близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі.

Фото: АА, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-