КНДР заявила про успішний запуск нових крилатих ракет з моря

КНДР заявила про успішний запуск нових крилатих ракет з моря

Укрінформ
Влада Північної Кореї заявила про успішне випробування 28 січня двох нових стратегічних крилатих ракет Pulhwasal-3-31, запущених із морської платформи.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Як ідеться в повідомленні, обидві ракети пролетіли над Японським морем близько 2 годин 4 хвилин і «точно уразили задані цілі».

Додаткові подробиці відсутні, зокрема, не уточнюється, запускалися ракети з підводного човна чи баржі та як далеко вони пролетіли.

За випробуваннями особисто спостерігав Кім Чен Ин, який укотре заявив, що розробка ядерної зброї для військово-морського флоту є актуальним завданням часу та основною вимогою для створення ядерних стратегічних сил КНДР.

Читайте також: КНДР продовжує розвивати програми зі створення ракет дальньої дії - Білий дім

За повідомленням KCNA, Кіму також доповіли про стан будівництва атомного підводного човна та інших типів бойових суден, після чого він «визначив важливі завдання» для реалізації програми ядерного озброєння ВМФ.

Yonhap нагадує, що у вересні минулого року Північна Корея представила перший тактичний атомний підводний човен, здатний завдати ядерного удару. Тоді Кім оголосив про плани збудувати більше підводних човнів, у тому числі атомну субмарину.

Pulhwasal-3-31 (з корейської - «вогняна стріла») є новою крилатою ракетою, здатною нести ядерну боєголовку, яку КНДР уперше випробувала в середу. 

Читайте також: У США не виключають, що КНДР може вдатися до ескалації конфлікту з Сеулом у найближчі місяці - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у неділю вранці вдруге за тиждень провела випробування, запустивши кілька крилатих ракет зі східного узбережжя в напрямку Японського моря.

Військові Південної Кореї зафіксували ракетні пуски з району поблизу порту Сінпо, де розташована верф для будівництва північнокорейського підводного човна.

Фото ілюстративне: kcna.kp

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-