Естонія також припинила фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Естонія також припинила фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Укрінформ
Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна повідомив, що його країна також призупиняє фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA).

Як передає Укрінформ, про це Цахкна написав у соцмережі Х.

«Щодо останніх дуже серйозних звинувачень проти UNRWA, Естонія не продовжуватиме фінансування організації. Я закликаю до швидкого та глибокого розслідування цих звинувачень», - зазначив Цахкна.

Таким чином, балтійська держава стала десятою з країн-донорів, які призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA). 26 січня про призупинення фінансування цієї структури оголосили США. До них приєдналися Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Швейцарія, Фінляндія, Австралія та Канада.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш визнав серйозність висунутих на адресу UNRWA підозр, але закликав міжнародне співтовариство забезпечити продовження гуманітарної роботи агентства.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Агентство ООН у справах палестинських біженців заявило про початок розслідування після інформації про причетність деяких його співробітників до нападу на Ізраїль 7 жовтня минулого року.

Читайте також: Танк обстріляв притулок ООН у Газі: дев'ять людей загинули, 75 - поранені

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що його країна спробує зупинити діяльність UNRWA у Газі після завершення війни. Він стверджує, що це агентство було «цивільним підрозділом» ХАМАС.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціює перевірку інформації про участь окремих співробітників UNRWA у нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

UNRWA було створено для допомоги біженцям війни 1948 року під час заснування Ізраїлю. Агентство надає допомогу, зокрема й у галузі освіти та охорони здоров’я, палестинцям у Газі, на Західному березі річки Йордан, у Йорданії, Сирії та Лівані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-