Шольц закликав протистояти всім видам екстремізму

Шольц закликав протистояти всім видам екстремізму

Укрінформ
Праві сили, популісти становлять загрозу демократії, їм треба протиставити силу народу та не допустити повторення помилок історії.

Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц у суботньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Німеччина свідома своєї відповідальності за всі злочини націонал-соціалізму, за мільйони його жертв, яких згадують 27 січня, зазначив Шольц. Тому, за його словами, демократія в Німеччині будується на головному зобов’язанні «Ніколи більше!».

«Ніколи більше позбавлення прав, ніколи більше расової ідеології та дегуманізації, ніколи більше диктатури. Забезпечення цього є головним завданням держави. Ось чому ми боремося з усіма формами антисемітизму, терористичної пропаганди та людиноненависництва», - заявив глава уряду.

Тому, підкреслив він, держава переслідує за допомогою усіх законних засобів тих, хто підтримує терористичну ідеологію та розпалює ненависть.

Читайте також: Берлін і Київ близькі до узгодження безпекових гарантій - Шольц

Демократія сильна, коли має підтримку громадян, вона потребує підтримки, коли опиняється під загрозою, сказав політик. Він нагадав про те, що з’являються повідомлення про нові мережі неонацистів, про те, що праві популісти отримують підтримку, граючи на поширенні страхів і ненависті серед людей. Це відбувається скрізь у світі, але неонацистські мережі та поширення правого популізму не є випадковістю, з якою треба погодитися, підкреслив він.

Канцлер привітав численні демонстрації проти правого екстремізму, які проходять по всій Німеччині в останні дні.

У суботу, 27 січня, у великих і маленьких містах ФРН знову пройшли велелюдні демонстрації проти правих. На них знову вийшли сотні тисяч людей. Одним із головних гасел демонстрацій є «Ні AfD («Альтернативі для Німеччини»), ні фашизму». Ця права партія наразі має загальнонаціональну підтримку на рівні 22%.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у світі вшановують пам’ять жертв Голокосту.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-