Байден готовий закрити кордон із Мексикою, якщо ухвалять відповідний законопроєкт

Байден готовий закрити кордон із Мексикою, якщо ухвалять відповідний законопроєкт

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що готовий закрити південний кордон у разі кризи з мігрантами. Він закликав законодавців ухвалити відповідний законопроєкт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Білого дому.

Байден зазначив, що два місяці тому доручив своїй команді розпочати переговори у Сенаті, щоб вирішити питання захисту кордону.

«Ось вже кілька тижнів вони цим займаються. Працюємо цілодобово. Те, що було узгоджено, могло б - якби було ухвалено у законі - стати найжорсткішим та найсправедливішим набором реформ для убезпечення кордонів, який будь-коли існував», - наголосив Байден.

За його словами, нові рішення дали б йому повноваження закрити кордон в разі кризи, якщо він буде перенавантажений.

Байден закликав Конгрес надати фінансування для захисту кордону. Зокрема, це включає роботу 1300 агентів прикордонної служби, 375 імміграційних суддів, 1600 офіцерів з питань притулку та понад 100 новітніх інспекційних машин.

Читайте також: Тисячі мігрантів з Латинської Америки прямують через Мексику до кордону США

«І якби мені надали такі повноваження, я б скористався ними того дня, коли підпишу закон. Убезпечення кордону за допомогою цих переговорів - перемога для Америки. Для всіх, хто вимагає посилення контролю, це спосіб зробити це. Якщо ви серйозно ставитеся до кризи, ухваліть двопартійний законопроєкт, і я його підпишу», - зазначив Байден.

Як повідомлялося, напередодні сенатор-демократ Кріс Мерфі заявив, що в найближчу добу-дві стане зрозуміло, чи зможе Сенат укласти угоду про кордон, яка передбачає продовження допомоги Україні.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що Сполучені Штати мають намір співпрацювати з урядами, громадянським суспільством, міжнародними організаціями та іншими партнерами для усунення основних причин нелегальної міграції.

За даними американської влади, лише у вересні 2023 року прикордонні патрулі США затримали понад 200 000 мігрантів, які незаконно перетнули американсько-мексиканський кордон. Загальна кількість людей, затриманих на південному кордоні США за останні два роки, перевищила два мільйони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-