Популяція диких панд у Китаї за 40 років зросла майже вдвічі

Популяція диких панд у Китаї за 40 років зросла майже вдвічі

Укрінформ
У Китаї популяція великих панд у дикій природі за останні 40 років зросла майже вдвічі й досягла 1900 особин із приблизно 1100 тварин у 1980-х роках.

Про це з посиланням на Управління лісового господарства КНР повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Зазначається, що таке збільшення популяції значною мірою пов’язане з посиленням заходів захисту диких панд у Китаї.

Зокрема, у жовтні 2021 року створено Національний парк великих панд, який охоплює площу понад 22 тисячі квадратних кілометрів і забезпечує підвищений захист близько 72% диких бамбукових ведмедів.

Площа охоронюваних територій ареалів проживання великої панди в Китаї постійно розширюється, за даними управління, від 2012 року вона зросла майже вдвічі – з 1,4 мільйона гектарів до 2,6 млн га.

Читайте також: На Чернігівщину завезли 165 благородних оленів

Панда або бамбуковий ведмідь є однією з рідкісних тварин на планеті, що мешкає тільки в провінції Сичуань у центральному Китаї. Вона занесена до Книги рекордів Гіннесса.

У Китаї панда є одним із національних символів, а за полювання та вбивство панди передбачене суворе покарання у вигляді позбавлення волі на понад 10 років та конфіскації майна.

Всі панди у світі вважаються власністю Китаю. Китай не продає їх за кордон, а лише дає в оренду іноземним зоопаркам за умови негайного повернення на його вимогу.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що Китай і Сполучені Штати мають подолати розбіжності й мирно співіснувати, та пообіцяв повернути впродовж року великих панд до зоопарків США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-