В Японії засудили до смертної кари палія анімаційної студії, де загинуло 36 людей

В Японії засудили до смертної кари палія анімаційної студії, де загинуло 36 людей

Укрінформ
Суд у Японії засудив до смертної кари винуватця підпалу анімаційної студії Kyoto Animation в 2019 році, внаслідок якого загинули 36 людей.

Про це повідомляє Kyodo News, передає Укрінформ.

45-річний Шіндзо Аоба зізнався, що підпалив приміщення анімаційної студії в Кіото, яку звинувачував у плагіаті.

Прокурори вимагали смертного вироку для Аоби. Вони стверджували, що обвинувачений був повністю дієздатний, аби взяти на себе відповідальність. За їхніми словами, хибна думка про те, що студія Kyoto Animation займалася плагіатом його роботи, вплинула на його мотив, але цей вплив був обмеженим.

Адвокати ж наполягали, що підсудний помилявся, і це спричинило інцидент. За їхніми словами, Аоба страждав на психічні розлади і не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Читайте також: У Росії студента посадили на п'ять років за спробу підпалити військкомат

Головуючий суддя Кейсуке Масуда ухвалив, що на момент скоєння злочину Аоба «не перебував у стані розумової недієздатності чи зниженої дієздатності». Водночас він визнав, що Аоба страждав на маячний розлад, однак наголосив, що на поведінку підсудного діагноз мало вплинув.

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня 2019 року 41-річний Шіндзо Аоба проникнув до будівлі студії Kyoto Animation, облив її бензином і підпалив. Унаслідок пожежі загинуло 36 осіб, ще 32 особи дістали поранення і були госпіталізовані.

Сам підозрюваний був затриманий і доправлений до лікарні з опіками.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-