У Росії студента посадили на п'ять років за спробу підпалити військкомат

У Росії студента посадили на п'ять років за спробу підпалити військкомат

Укрінформ
Центральний окружний військовий суд засудив мешканця Челябінської області РФ до 5 років колонії загального режиму у справі про замах на теракт за спробу підпалу військкомату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал «Настоящее время».

За версією слідства, засуджений нібито був «прихильником ідеології української націоналістичної організації» та спробував підпалити військкомат у місті Аша (адміністративний центр Ашинського району Челябінської області).

Ім'я засудженого не називається. У регіональному управлінні ФСБ вказують, що «на момент скоєння злочину» він не досяг повноліття. ЗМІ стверджують, що засуджений – 17-річний студент одного із коледжів Уфи (столиці російської республіки Башкортостан).

Співробітники ФСБ затримали хлопця в червні 2023 року. 5 червня Телеграм-канал Baza повідомляв, що 17-річний студент другого курсу одного з уфимських коледжів Герман К. прийшов на вулицю Совєтську в Аші, кинув пляшку із запальною сумішшю в будівлю місцевого військкомату та втік.

Читайте також: У Росії засудили ще одного підпалювача військкомату

Під час допиту затриманий сказав, що зробив це на знак протесту проти «спеціальної військової операції» (так російська влада називає повномасштабне вторгнення в Україну).

Як повідомлялося, з лютого 2022 року по січень 2023 року МВС Росії зареєстровало 220 випадків підпалів та нападів на військкомати та «інші органи влади». Серед притягнутих до відповідальності за спроби таких підпалів було 15 неповнолітніх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-