Кемерон поговорив з Орбаном про підтримку України та вступ Швеції в НАТО

Кемерон поговорив з Орбаном про підтримку України та вступ Швеції в НАТО

Укрінформ
Очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон в ході розмови з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном обговорив підтримку України та вступ Швеції у НАТО.

Про це Кемерон написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Ми повинні продовжувати підтримувати Україну і захищати її майбутню безпеку. Сьогодні я обговорював це з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, а також важливість швидкого вступу Швеції до НАТО, що зробить членів Альянсу більш безпечними, НАТО сильнішим, а євроатлантичний регіон – більш захищеним», – зазначив Кемерон.

Читайте також: Орбан запросив у Будапешт прем’єра Швеції для обговорення її вступу в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Швеція та Фінляндія подали заявки на членство в НАТО у 2022 році після вторгнення Росії в Україну. На сьогодні з усіх країн-членів НАТО лише Угорщина і Туреччина не ратифікували у національних парламентах протокол про вступ Швеції до Північноатлантичного альянсу. Фінляндія натомість вже стала повноцінним членом Альянсу.

Міжнародна угода, яка містить згоду Туреччини на членство Швеції в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), сьогодні, 23 січня, обговорюватиметься на Генасамблеї парламенту Туреччини.

Орбан у вівторок заявив, що запросив до Будапешта прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона, щоб обговорити заявку Швеції на вступ у НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-