Вступ Швеції в НАТО: парламент Туреччини сьогодні обговорить протокол

Вступ Швеції в НАТО: парламент Туреччини сьогодні обговорить протокол

Укрінформ
Міжнародна угода, яка містить згоду Туреччини на членство Королівства Швеції в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), сьогодні буде обговорюватися на Генасамблеї парламенту Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Hürriyet.

«Після того, як комісія у закордонних справах завершить свій звіт, очікується, що протокол про участь Швеції в НАТО сьогодні буде поданий для обговорення на Генеральній асамблеї керівництвом Партії справедливості та розвитку (правляча в країні - ред.)», - повідомляє видання.

Зазначається, що якщо пропозиція групи про підтримання протоколу буде прийнята, відбудеться обговорення міжнародної угоди, а потім проведено голосування.Також з цього приводу на Генеральній асамблеї турецького парламенту виступить голова комісії у закордонних справах Фуат Октай.

Чи відбудеться голосування в день обговорення, наразі невідомо.

Читайте також: Зеленський вважає принизливими заяви деяких країн про ескалацію з боку РФ у разі вступу України до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, в кінці грудня комітет у закордонних справах Великих національних зборів Туреччини підтримав «Пропозицію про доцільність схвалення протоколу про участь Королівства Швеція в НАТО». У комітеті позитивно оцінили кроки Швеції, зроблені відповідно до вимог щодо боротьби з тероризмом, висунутих раніше Анкарою як умови для вступу країни в НАТО.

Фото архівне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-