Корея закликає Радбез ООН звернути увагу на зростання ракетних загроз від КНДР

Корея закликає Радбез ООН звернути увагу на зростання ракетних загроз від КНДР

Укрінформ
Південна Корея закликала Раду Безпеки ООН звернути увагу на зростаючі загрози від Північної Кореї на тлі ракетних випробувань та погроз від керівництва КНДР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Yonhap.

Рада Безпеки ООН провела закриті консультації з питань, пов’язаних з Північною Кореєю, на тлі напруги, посиленої нещодавнім запуском гіперзвукової ракети Пхеньяном та його жорсткішою риторикою проти Сеула.

«З огляду на риторику Північної Кореї та її дії, ситуація стала серйознішою, і всі члени РБ ООН дуже стурбовані цим», - заявив постійний представник Південної Кореї при ООН Хван Чжун Кук.

Неформальне засідання РБ ООН відбулося, на тлі того, що цього місяця Південна Корея розпочала свій дворічний термін як непостійний член Радбезу. Зазначається, що Сеул, Вашингтон та Токіо просили провести цю зустріч - першу в цьому році, де відбулися консультації РБ ООН, присвячені загрозам з Північної Кореї.

На зустрічі Південна Корея, як повідомляється, відзначила зміни в ядерній політиці Пхеньяна та наголосила на необхідності звернути увагу на всілякі загрози Північної Кореї, що підривають глобальний мир – на тлі уваги членів РБ ООН до запусків балістичних ракет дальньої дії з боку КНДР.

Раніше цього місяця Хван заявив, що Південна Корея напряму вимагатиме скликання засідання РБ ООН у разі провокації з боку Північної Кореї, якщо це буде необхідно.

Читайте також: Білий дім попереджає про нові загрози з боку КНДР через співпрацю з Росією

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Північної Кореї заявило про випробовування підводної системи ядерної зброї, яка зараз перебуває у розробці, у відповідь на останні спільні морські навчання за участю Південної Кореї, Сполучених Штатів і Японії.

Напередодні, на зустрічі у Сеулі ядерні посланці Південної Кореї, США та Японії засудили Північну Корею за її торгівлю зброєю з РФ, нещодавні ракетні випробування та все більш ворожу риторику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-