Екоактивістам в Італії «світять» штрафи до €60 тисяч за шкоду культурній спадщині

Екоактивістам в Італії «світять» штрафи до €60 тисяч за шкоду культурній спадщині

Укрінформ
В Італії 18 січня набув чинності закон, що дозволяє суду штрафувати кліматичних активістів, які на акціях протесту завдають шкоди пам’яткам культурної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

«Запрацював принцип поваги до національної культури: той, хто пошкодить чи іншим чином зіпсує культурну пам’ятку, зобов’язаний відшкодувати державі витрати на відновлення первинного стану пам’ятки. З огляду на велику кількість випадків, на реставрацію потрібно витрачати великі суми. Добре, що тепер будуть платити саме ті, хто завдає шкоди», - заявив глава італійського мінкульту Дженнаро Санджуліано.

Відповідно до нового закону, штрафи в розмірі до 60 тис. євро стягуватимуться з тих, хто завдає шкоди культурній спадщині під час актів громадянської непокори, зокрема це стосується кліматичних активістів.

Читайте також: У Венеції екоактивісти пофарбували Гранд-канал в зелений колір

Зазначається, що рух Ultima Generazione («Останнє покоління», UG) протягом останніх двох років організував низку акцій протесту, під час яких активісти, зокрема, обливалися червоною рідиною біля Флорентійського собору та приклеювали себе до статуї Лаокоона в музеї Ватикану.

У жовтні минулого року кілька активістів UG були оштрафовані на 3300 євро кожен за публічну непристойну поведінку - вони роздягнулися догола та заблокували рух під час флешмобу на центральному мосту Турина.

Як повідомляв Укрінформ, екоактивістів із групи UG передані до кримінальної прокуратури за те, що вони облили фарбою «Арку миру» в Мілані.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-