У Венеції екоактивісти пофарбували Гранд-канал в зелений колір

У Венеції екоактивісти пофарбували Гранд-канал в зелений колір

Укрінформ
Італійські екоактивісти в суботу пофарбували Гранд-канал Венеції в зелений колір на знак протесту проти відсутності прогресу на кліматичному саміті COP28 в Дубаї.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Активісти з групи Extinction Rebellion прив’язали себе на мотузках і ременях до венеціанського моста Ріальто, розгорнувши банер з написом: "COP28: поки уряд говорить, ми висимо на волосині".

Невеликі ділянки річок і каналів в італійських містах, від По в Турині на півночі до Тибру в Римі на півдні, також стали зеленими в рамках подібних акцій протесту.

"Через кілька годин ці води стануть такими, якими вони були раніше", - заявили в Extinction Rebellion.

Активісти заявили, що візуальний ефект був створений нешкідливим барвником флуоресцеїном, який використовується в промисловості для відстеження предметів у воді.

Читайте також: Екоактивісти зафарбували чорним воду в римському фонтані Треві

Однак мер Венеції Луїджі Бругнаро засудив тих, кого він назвав "еко-вандалами", і закликав італійську владу покарати їх. За словами мера, в суботу під час акції протесту рух човнів на Гранд-каналі було зупинено, а воду в каналі і нещодавно відреставровані колони на мосту Ріальто довелося перевірити з міркувань безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у травні вода у центральному каналі Венеції з невідомих причин стала зеленою.

Пізніше експерти виявили, що до цього спричинився флуоресцеїн - речовина, яка зазвичай використовується для діагностики захворювань очей. 

Фото: Extinction Rebellion / X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-