США, Південна Корея і Японія провели навчання за участі авіаносця

США, Південна Корея і Японія провели навчання за участі авіаносця

Укрінформ
США, Південна Корея і Японія у відповідь на нещодавнє випробування Північною Кореєю гіперзвукової ракети провели поблизу Корейського півострова військово-морські навчання з залученням авіаносця USS Carl Vinson.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на південнокорейський Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) повідомляє Yonhap.

Навчання проходили з понеділка по середу в південно-східних водах біля острова Чеджу, на межі Жовтого і Східнокитайського морів, за участю дев’яти бойових кораблів трьох країн, включаючи американський атомний авіаносець USS Carl Vinson та корейських і японських есмінців, оснащених системою протиракетної оборони Aegis.

Союзники провели тренування через день після того, як Північна Корея випробувала твердопаливну балістичну ракету середньої дальності з гіперзвуковою боєголовкою, запустивши її у Східне море.

Метою навчань було зміцнення можливостей стримування та реагування трьох країн на ядерну і ракетну загрозу Північної Кореї, а також реагування на загрози безпеці на морі, включаючи транспортування зброї масового знищення.

Це перші тристоронні навчання, проведені після того, як Вашингтон і його азіатські союзники запустили систему обміну інформацією про ракетні пуски КНДР у реальному часі та домовилися розробити багаторічний план навчань для посилення протистояння зростаючим загрозам з боку Пхеньяна.

Читайте також: Південна Корея ввела нові санкції проти КНДР на тлі запуску гіперзвукової ракети

Нинішні тренування пройшли на тлі підвищеної занепокоєності щодо безпеки після останнього випробування КНДР гіперзвукової ракети, яку важче виявити і збити, оскільки вона летить зі швидкістю щонайменше 5 Махів, у п’ять разів швидше звуку, є високоманевровною і здатною змінювати курс під час польоту.

Гіперзвукова зброя входить до списку високотехнологічного озброєння, яке лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав розробити ще в 2021 році. Перше випробування гіперзвукової ракети, щоправда, на рідкому паливі, КНДР провела в січні минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, КНДР заявила у понеділок, що провела випробування твердопаливної балістичної ракети середньої дальності, оснащеної гіперзвуковою маневровною керованою боєголовкою.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-