У Китаї знайшли артефакти віком понад 55 тисяч років

У Китаї знайшли артефакти віком понад 55 тисяч років

Фото
Укрінформ
У провінція Гуйчжоу на південному заході Китаю археологи виявили добре збережені предмети з каменю, кісток і рогів тварин, виготовлені древніми людьми понад 55 тисяч років тому.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Науковці вважають, що стоянка в Гуйчжоу, яку відкрили в 1978 році, існувала наприкінці періоду середнього й пізнього палеоліту та епохи неоліту.

Нинішні розкопки на цьому місці стали третіми від моменту виявлення стоянки і тривали два роки. За цей час дослідники знайшли на цьому місці новий шар ґрунту, в якому розкопали близько 100 тисяч кісток тварин, більше 10 тис. предметів глиняного та керамічного посуду і понад 2500 предметів із кістки чи рогів тварин.

Серед знайдених артефактів науковці виявили скам’янілість корінного зуба Neoanthropus Homo sapiens, предка сучасної «людини розумної» (Homo sapiens), віком 50 000 – 60 000 років.

Читайте також: В Єгипті археологи розкопали гробницю, якій понад 4000 років

Вони також розкопали три могили, які датуються приблизно 10 тис. років тому, в яких виявили людські кістки та предмети з кісток тварин, зокрема, добре збережений кістяний рибальський гачок.

Зазначається, що під час двох археологічних експедицій у попередні роки на цьому місці було виявлено понад 10 тис. предметів кераміки, кістяних артефактів, скам’янілостей тварин і людей, а також два майже повних людських черепа.

Як повідомляв Укрінформ, величезне стародавнє місто було знайдено в лісах Амазонки, поселення тисячі років було приховане густою рослинністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-