В Єгипті археологи розкопали гробницю, якій понад 4000 років

В Єгипті археологи розкопали гробницю, якій понад 4000 років

Укрінформ
Археологи в некрополі Саккара неподалік Каїра розкопали і відкрили стародавню єгипетську гробницю, висічену в скелі понад 4000-4600 років тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews Culture.

Знахідка, нещодавно підтверджена Міністерством туризму та старожитностей Єгипту, була відкрита спільними зусиллями єгипетських та японських археологів.

У гробниці науковці виявили дитяче захоронення часів Другої династії єгипетських фараонів, алебастрову ємність 18-ї династії у гарному стані та теракотові статуї, що зображують божества Ісіду та Гарпократа. Окрім цього, у гробниці була різьблена кам’яна стела з написом, різні амулети та уламки кераміки.

Сама гробниця, яка датується періодом між 2649 та 2150 роками до н.е., «дає безцінне уявлення про історію цього регіону», сказав керівник археологічної групи з Японії Нодзому Кавай.

Саккара – величезний некрополь столиці Стародавнього Єгипту міста Мемфіса. Некрополь є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в ньому розташовані понад десять пірамід, включаючи піраміди Гізи, Абу-Сір, Дашур і Абу-Руваш.

Читайте також: Археологи знайшли в Китаї залишки рисового поля віком 5300 років

У грудні на південному заході Китаю археологи знайшли добре збережену гробницю часів династії Західна Хань, віком 2200 років.

Фото: Egyptian Ministry of Tourism & Antiquities

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-