Китайські банки посилюють обмеження щодо РФ після указу Байдена про санкції - Bloomberg

Китайські банки посилюють обмеження щодо РФ після указу Байдена про санкції - Bloomberg

Укрінформ
Державні банки Китаю посилюють обмеження щодо фінансування російських клієнтів після того, як президент США Джо Байден підписав указ про вторинні санкції проти закордонних фінансових компаній, які допомагають Москві у війні в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників, принаймні два банки замовили перевірку свого російського бізнесу за останні тижні, зосередивши увагу на транскордонних угодах.

Джерела додають, що банки також розірвуть зв'язки з клієнтами із санкційного списку і припинять надавати будь-які фінансові послуги російському ВПК незалежно від валюти або місця проведення транзакцій.

Співрозмовники зазначають, що китайські банки посилюють належну перевірку клієнтів, включаючи перевірку того, чи є їхні бізнес-реєстрації та кінцеві бенефіціари з Росії. 

Перевірка також буде поширена на неросійських клієнтів, які ведуть бізнес у Росії або переправляють важливі товари до Росії через треті країни.

Читайте також: Китай заявляє, що підтримує всі зусилля, які допоможуть відновити мир в Україні

Зазначається, що уряд Китаю уникає надання будь-якої великої військової допомоги Росії, проте надає РФ дипломатичну підтримку та активізує з Москвою торгівлю в сферах, не заборонених санкціями.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у п'ятницю, 22 грудня, підписав указ, що дозволяє Вашингтону вводити санкції проти фінансових установ, які допомагають Росії ухилятися від санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-