Китай заявляє, що підтримує всі зусилля, які допоможуть відновити мир в Україні

Китай заявляє, що підтримує всі зусилля, які допоможуть відновити мир в Україні

Укрінформ
Китай вітає і підтримує всі зусилля, які допоможуть відновленню миру в Україні, та продовжуватиме працювати з міжнародним співтовариством над пошуком шляхів політичного врегулювання.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи відсутність представника Китаю на зустрічі щодо Української формули миру в Давосі, передає кореспондент Укрінформу.

«Китай підтримує зв’язок зі сторонами конфлікту та продовжуватиме працювати з міжнародним співтовариством і відігравати конструктивну роль у пошуку шляхів політичного врегулювання кризи», - сказала Мао.

За її словами, позиція Китаю щодо «кризи в Україні» послідовна і чітка від самого початку, її суть полягає в пошуку рішення шляхом переговорів.

«Ми вітаємо та підтримуємо всі зусилля, які допоможуть відновленню миру (в Україні – ред.)», - додала дипломат.

На запитання про те, чи можлива зустріч Прем’єр-міністра Китаю Лі Цяна з Президентом України Володимиром Зеленським на полях ВЕФ у Давосі, Мао відповіла, що інформації про це не має.

Читайте також: Блінкен обговорив із головним партійним дипломатом Китаю війну в Україні

Як повідомлялося, 14 січня у Давосі відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Участь у заході взяли представники 81 країни та міжнародних організацій. Китай удруге поспіль пропустив цю зустріч.

Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що Китай, який не бере участі у зустрічі в Давосі, буде важко залучити до мирних переговорів України з Росією, однак цього треба прагнути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-