Філіппіни для протидії зазіханням Китаю оновлять військові форпости на віддалених островах

Філіппіни для протидії зазіханням Китаю оновлять військові форпости на віддалених островах

Укрінформ
Філіппіни на тлі загрозливої військової активності Китаю в Південнокитайському морі модернізують військові форпости на островах і рифах у своїй морській економічній зоні та придбають більше кораблів для захисту територіальних вод.

Про це, як повідомляє Reuters, заявив головнокомандувач збройними силами країни генерал Ромео Браунер, передає Укрінформ.

Щоб відстоювати власні територіальні претензії, Філіппіни утримують обмежені військові підрозділи на дев’яти рифах і островах архіпелагу Спратлі в Південнокитайському морі. Виживання військових на цих непристосованих для життя невеликих ділянках суші повністю залежить від постачань із центральних островів.

Тому в рамках нинішнього їх оновлення планується саме поліпшення умов життя філіппінських військових. Зокрема, встановлення систем опріснювання морської води, нового комунікаційного обладнання та інших зручностей.

Про розгортання додаткових систем зброї або спостереження наразі не йдеться.

Читайте також: Філіппіни вивели кораблі для моніторингу човнів КНР у Південнокитайському морі

Крім того, за словами Браунера, у рамках загальної модернізації філіппінської армії планується придбати більше кораблів, літаків і радіолокаційних систем.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї пригрозив Філіппінам, натякнувши, що Пекін може застосувати силу. Причиною стала територіальна суперечка у Південнокитайському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-