КНДР згортає співпрацю та обміни з Південною Кореєю

КНДР згортає співпрацю та обміни з Південною Кореєю

Укрінформ
КНДР розпускає свої установи й організації, відповідальні за співпрацю та обміни з Південною Кореєю, зокрема, зупинила роботу радіостанції, яка використовувалася для надсилання зашифрованих повідомлень шпигунам Пхеньяна на Півдні.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Ідеться про державне Пхеньянське радіо, мовлення якого від суботи припинено та закрито доступ до його вебсайту.

Цей крок відбувся після того, як минулого місяця на тлі зростаючої транскордонної напруженості лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав відрегулювати та реформувати організації, відповідальні за міжкорейські справи.

Радіо Пхеньяна відоме тим, що в своєму етері періодично передавало таємничі номери, які, ймовірно, були закодованими повідомленнями агентам КНДР у Південній Кореї.

Північ відновила такі трансляції в 2016-му після призупинення їх у 2000 році, коли дві Кореї провели свій перший історичний саміт.

Читайте також: Сеул попередив, що КНДР може продати Росії нові балістичні ракети

У суботу КНДР також заявила, що планує розпустити всі свої організації, відповідальні за цивільні обміни з Півднем, включаючи Комітет Північної сторони з виконання Спільної декларації від 15 червня, Північний штаб Паннаціонального альянсу за возз’єднання Кореї, Консультативну раду з питань національного примирення та Раду з питань возз’єднання нації Тангун.

Пхеньян закликав до нової політики возз’єднання, заснованої на твердженні Кіма, що «південнокорейські маріонетки», які прагнуть краху могутності Північної Кореї та об’єднання шляхом поглинання, є головним ворогом КНДР, якого необхідно повністю знищити».

Відносини між Південною та Північною Кореями різко загострилася минулого тижня після того, як Пхеньян вперше за останній рік провів артилерійські стрільби біля свого західного узбережжя поблизу міжкорейського кордону, випустивши близько 350 снарядів.

Читайте також: Японія запустила супутник для збору інформації про КНДР

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив 10 січня, що Південна Корея є «головним ворогом» КНДР і що він «не має наміру уникати війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-