В Еквадорі археологи знайшли величезне стародавнє місто

В Еквадорі археологи знайшли величезне стародавнє місто

Фото
Укрінформ
Величезне стародавнє місто було знайдено в лісах Амазонки, поселення тисячі років було приховане густою рослинністю.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Як зазначається, будинки та площі в районі Упано на сході Еквадору були з’єднані вражаючою мережею доріг та каналів.

Місцевість лежить у тіні вулкана, який міг свого часу призвести до руйнування поселень. Це відкриття змінює знання про історію людей, які живуть в Амазонці.

"Це старіше, ніж будь-яке інше відоме нам місце в Амазонії. Ми маємо європоцентричний погляд на цивілізацію, але це свідчить про те, що ми повинні змінити наше уявлення про культуру та цивілізацію", - зазначив професор Стівен Ростейн, керівник відділу досліджень у Національному центрі наукових досліджень у Франції, який керував дослідженням.

"Це змінює те, як ми сприймаємо амазонську культуру. Більшість людей уявляють невеликі групи, ймовірно, оголених, які живуть у хатинах та розчищають землю, - це показує, що стародавні люди жили в складних міських групах", - сказав співавтор дослідження Антуан Дорісон.

Знайдене місто було побудоване приблизно 2500 років тому, і люди жили в ньому до 1000 років, за словами археологів.

Читайте також: В Єгипті археологи розкопали гробницю, якій понад 4000 років

Міжнародне дослідження розкриває мережу міст-садів уздовж річки Упано в Еквадорі, що датуються 500 роком до нашої ери. Це найстаріша та найбільша міська мережа в Амазонії, повідомляє arkeonews.net.

Часто вважають, що тропічні ліси Амазонки були практично недоторканими людьми до того, як італійський дослідник Христофор Колумб відкрив Америку в XV столітті. Однак перші європейці повідомили, що бачили в регіоні багато ферм та міст.

Амазонка — річка в Південній Америці, найдовша у світі і найповноводніша. Амазонія — назва материка, що утворився в 2-й половині мезозою на місці сучасної Південної Америки і прилеглих частин Атлантичного океану.

Фото: Stephen Rostain

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-