Група нелегалів з Ірану незаконно пробралася із Росії до Фінляндії, їх затримали

Група нелегалів з Ірану незаконно пробралася із Росії до Фінляндії, їх затримали

Укрінформ
Прикордонна охорона південно-східної Фінляндії затримала 11 чоловіків з громадянством Ірану, які незаконно перетнули фінсько-російський кордон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Усі затримані у четвер мають громадянство Ірану, вони прибули до Фінляндії одночасно та зробили запит на надання притулку.

Зазначається, що іранці перетнули фінський кордон перетятою місцевістю. В ході попереднього розслідування з’ясувалося, що групі нелегалів допомагали в Росії.

В прикордонній охороні південно-східної Фінляндії заявили, що прикордонники повідомили про помічника, який допоміг громадянам Ірану перетнути кордон, проте його особа встановлена не була, і ніхто із підозрюваних у допомозі не був затриманий. Наразі фінська прикордонна охорона веде розслідування інциденту разом із прикордонною службою РФ.

Читайте також: Потік до Британії нелегальних мігрантів на човнах за рік зменшився на 36%

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня очільниця МВС Фінляндії Марі Рантанен заявила, що КПП на кордоні з Росією залишаться закритими ще на місяць. Відповідне рішення було прийняте фінським урядом на спільному засіданні Держради у четвер. Рантанен зазначила, що обмеження діятимуть до 11 лютого.

Фото: Pyry Sarkiola / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-