Північну Корею вперше за чотири роки відвідають іноземні туристи - ЗМІ

Північну Корею вперше за чотири роки відвідають іноземні туристи - ЗМІ

Укрінформ
Північна Корея готується прийняти групу туристів із Росії, які стануть першими з 2020 року іноземними мандрівниками, котрі відвідають КНДР.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на місцеву владу сусіднього з КНДР Приморського краю РФ повідомляє Reuters.

Зазначається, що питання відновлення поїздок російських туристів до Північної Кореї порушував губернатор Приморського краю Росії Олег Кожемяко під час відвідання Пхеньяна у грудні минулого року.

Тепер одна з туристичних агенцій Владивостока організовує чотириденний тур до КНДР, який розпочнеться 9 лютого і включатиме зупинки в Пхеньяні та на гірськолижному курорті неподалік північнокорейської столиці. 

Співрозмовники Reuters у Пекіні, які працюють у туристичній галузі, розповіли, що їх партнери в Північній Кореї підтвердили візит групи російських туристів до КНДР, проте висловили сумніви, що ця країна готова відновити допандемійний рівень туризму.

Північна Корея і Росія від вересня минулого року, після зустрічі їх лідерів Кім Чен Ина і Володимира Путіна, різко активізували співпрацю в економічній, політичній та військовій сферах, попри міжнародні санкції.

Читайте також: Втікач із КНДР розповів про публічні страти за порушення протиковідних обмежень

Водночас резолюції Ради безпеки ООН, які обмежують ділові відносини з Північною Кореєю через її програми створення ядерної зброї та балістичних ракет, майже не впливають на туризм. 

Згідно з оцінкою сеульського NK News, за рік до початку пандемії в Північній Кореї спостерігався сплеск поїздок китайських туристів, які в 2019 році могли забезпечили цій країні до $175 мільйонів додаткових доходів.

Під час пандемії COVID-19 Північна Корея запровадила один із найсуворіших у світі прикордонних контролів, повністю закривши кордон, і досі не відкрила його для іноземців.

Як повідомляв Укрінформ, у Північній Кореї під час пандемії коронавірусу здійснили публічну страту людей за порушення правил, спрямованих на боротьбу з поширенням COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-