Макрон планує кадрові зміни в уряді Франції - ЗМІ

Макрон планує кадрові зміни в уряді Франції - ЗМІ

Укрінформ
Президент Еммануель Макрон може призначити нового прем’єр-міністра Франції вже у понеділок в рамках кадрових змін в уряді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France 24 із посиланням на джерела з оточення Макрона.

Зазначається, що у неділю ввечері Макрон зустрівся із чинною прем’єр-міністеркою Франції Елізабет Борн. Спостерігачі не виключають, що йшлося про кадрові перестановки у Кабінеті міністрів.

Позиція Борн стала хиткою відтоді, як минулого місяця у парламенті відхилили законопроєкт про імміграцію, який просував Макрон. Законопроєкт врешті-решт був прийнятий із багатьма суперечливими змінами, висунутими правоцентристською опозицією. Окрім цього, Макрон стикається з викликом із боку ультраправої партії «Національне об’єднання», якою керує Марін Ле Пен, йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Франції планують збудувати понад 14 нових ядерних реакторів

Протягом останнього тижня Макрон також консультувався із ключовими політичними особами, включаючи колишнього міністра юстиції Франції Франсуа Байру, міністра економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Бруно Ле Мера та експрем’єра Едуарда Філіпа.

Близький радник Макрона сказав, що президент «завершує свій вибір» і «все зміниться на початку тижня, ймовірно, з новим прем’єр-міністром у понеділок». За словами іншого радника, Макрон «поспішає», тоді як третій його соратник припустив, що змін може не бути і Борн залишиться на посаді прем’єр-міністра.

Як повідомлялося, у березні минулого року популярність президента Франції Еммануеля Макрона впала до найнижчого рівня за останні чотири роки.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-