Німецькі фермери починають масштабну акцію протесту

Німецькі фермери починають масштабну акцію протесту

Укрінформ
Масштабний страйк німецьких фермерів загрожує транспортним колапсом у багатьох місцях країни.

Протестувальники обіцяють перекрити важливі вулицю у містах і навіть деякі автобани, передає Укрінформ.

Акція, яку оголосила Німецька асоціація фермерів разом з Фермерською Асоціацією земель, почнеться 8 січня 2024 року та триватиме до 15 січня включно. Участь у ній візьмуть тисячі трактористів зі своєю технікою і інших працівників галузі.

«Шановні фермери, запам’ятайте наступного тижня: ми проводимо мирні демонстрації та беремо участь лише в зареєстрованих і затверджених демонстраціях, мітингах та акціях», - йдеться у дописі асоціації в соцмережі Х.

Все це, як вже попередили як самі організатори, так і транспорті компанії і поліція, призведе до пробок і навіть блокування цілих міських кварталів, доріг і частково федеральних автобанів по всій країні, адже протести заплановані в усіх 16 федеральних землях. Зокрема, в столиці Берліні з вечора неділі трактори стоять на вулицях поблизу Бранденбурзьких воріт. На 15 січня в столиці запланована «велика демонстрація».

Читайте також: Польські фермери усе ж вирішили відновити блокаду кордону з Україною

У деяких містах, у тому числі столицях федеральних земель, зупиниться рух громадського транспорту, не їздитимуть навіть шкільні автобуси. Планується також блокування майданчиків перед супермаркетами та АЗС.

Фермери не згодні з аграрною політикою уряду. Зокрема, вони протестуватимуть проти запланованого скасування дизельного пального для сільського господарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-