Лідер КНР провів «чистки» у військах після інформації про корупцію – розвідка США

Лідер КНР провів «чистки» у військах після інформації про корупцію – розвідка США

Укрінформ
Лідер Китаю Сі Цзіньпін провів низку кадрових рішень щодо військових після появи інформації про корупцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані американської розвідки.

За словами співрозмовників, в оцінках США було наведено декілька прикладів корупції в китайській армії. Йдеться, зокрема, про ракети, наповнені водою замість палива, і величезні поля ракетних шахт у західному Китаї з кришками, які належним чином не функціонували.

Сполучені Штати вважають, що корупція в Народно-визвольній армії КНР призвела до ерозії впевненості в її загальних можливостях, особливо коли йдеться про Ракетні сили, а також «кроком назад» в деяких із пріоритетів Сі Цзіньпіна щодо модернізації армії.

За останні шість місяців розслідування про хабарництво виявило понад десяток високопоставлених чиновників у сфері оборони, що може вважатися наймасштабнішою боротьбою влади Китаю в лавах армії країни в її сучасній історії.

Водночас США вважають, що Сі Цзіньпін не був ослаблений після проведенням цією розширеної чистки в армії КНР.

Скоріше його рішення щодо усунення високопоставлених осіб — у тому числі деяких, яких просували під його керівництвом — свідчить про те, що його влада над Комуністичною партією залишається міцною, та що він серйозно налаштований на покращення дисципліни, усунення корупції та, зрештою, на довгострокову підготовку китайської армії до бойових дій.

Читайте також: Сі Цзіньпін на зустрічі з китайськими послами закликав створити «дипломатичну залізну армію»

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня у КНР призначили нового міністра оборони, ним став головнокомандувач Військово-морських сил Народно-визвольної армії Китаю Дун Цзюнь.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-