Сі Цзіньпін на зустрічі з китайськими послами закликав створити «дипломатичну залізну армію»

Сі Цзіньпін на зустрічі з китайськими послами закликав створити «дипломатичну залізну армію»

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін закликав китайських послів створити «дипломатичну залізну армію», лояльну до Комуністичної партії.

Про це він сказав у Пекіні, звертаючись до китайських послів в іноземних країнах, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Наважтеся проявити себе в боротьбі та стати захисниками національних інтересів. Необхідно рішуче захищати інтереси національного суверенітету, безпеки і розвитку з позицією готовності і твердої волі кинути виклик сильним державам», - сказав Сі.

Він також закликав послів дотримуватися партійної дисципліни, повторивши слово «суворий» сім разів у програмній промові після Центральної робочої конференції з питань зовнішньої політики — зустрічі високого рівня Комуністичної партії з планування зовнішньої політики.

«Необхідно поставити правила і дисципліну на перше місце, суворо дисциплінувати себе, брати на себе сувору відповідальність і створити дипломатичну залізну армію, яка буде віддана партії, вміє боротися, а також дотримуватиметься суворої дисципліни», - сказав китайський лідер.

Ці зауваження прозвучали на тлі відновлення дисциплінарних заходів серед дипломатичного корпусу Пекіна після звільнення колишнього міністра закордонних справ Цінь Гана в липні, який пропрацював лише сім місяців на цій посаді.

«Вірність партії, країні і народу - це славна традиція дипломатичного фронту. Необхідно вибудовувати міцну лінію ідеологічної оборони і бути проникливою особистістю з твердими політичними переконаннями, яка суворо дотримується правил і дисципліни», - додав Сі.

Сі також наголосив на необхідності збільшити міжнародний вплив КНР для боротьби з тим, що він вважає спробами Заходу стримати і придушити Китай.

«Ми повинні будувати широку і глибоку дружбу, і боротьба за завоювання людських сердець повинна вестися на всіх рівнях. Ми повинні використовувати іноземну мову і методи, щоб добре розповісти історію Китаю», - сказав Сі.

Він також виступив з різкою критикою щодо «залякування» і «гегемонії» Заходу, закликавши дипломатів і чиновників «нести вперед китайський бойовий дух».

Як зазначає Reuters, слова лідера КНР нагадують більш зухвалий, конфронтаційний стиль риторики, прийнятий китайськими дипломатами з 2020 року, який був менш помітним цьогоріч, коли Пекін намагався залучити іноземні інвестиції для своєї ослабленої економіки.

Відносини Китаю з США частково відтанули після зустрічі Сі з президентом США Джо Байденом у листопаді, але нині Пекін веде дипломатичні суперечки з Філіппінами у Південно-Китайському морі, а також із Японією через скидання очищеної радіоактивної води після аварії на АЕС у Фукусімі.

Читайте також: У Китаї призначили нового міністра оборони

Як повідомляв Укрінформ, у КНР призначили нового міністра оборони, ним став головнокомандувач Військово-морських сил Народно-визвольної армії Китаю Дун Цзюнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-