Білорусь та Швеція відкликали своїх дипломатів для консультацій - ЗМІ

Білорусь та Швеція відкликали своїх дипломатів для консультацій - ЗМІ

Укрінформ
Посла Білорусі у Швеції Дмитра Мирончика викликали до Мінська для консультацій, а тимчасовий повірений у справах Швеції у Білорусі Єва Сундквіст перебуває у Стокгольмі для консультацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reform.by.

«Зараз у Стокгольмі для консультацій перебуває тимчасовий повірений у справах Швеції у Мінську. Робота у посольстві Швеції у Мінську триває у звичайному режимі. Зараз у Мінську для консультацій перебуває посол Білорусі у Стокгольмі», – повідомили у пресслужбі МЗС Швеції.

Зазначається, що дипломатичний інцидент виник після призначення Христини Юханессон спецпредставником Швеції при білоруських демократичних силах у листопаді 2023 року.

Також 6 листопада 2023 року міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрьом заявив у інтерв'ю білоруській «Радіо Свобода», що Швеція визнає Світлану Тихановську людиною, яка перемогла на виборах і яка по праву мала стати інавгурованим президентом Білорусі».

За інформацією видання від дипломатичних джерел у Мінську, це викликало невдоволення білоруської влади. Вони викликали білоруського посла для консультацій та зажадали, щоб голову шведської дипмісії викликали для консультацій до Стокгольма.

У шведському МЗС виданню також заявили, що після призначення Юханессон МЗС Швеції провело переговори з представниками Білорусі.

Читайте також: Лукашенко підписав закон про гарантії для себе і сім'ї

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ Ізраїлю викликало послів Іспанії та Бельгії через коментарі лідерів двох країн щодо ізраїльського наступу в секторі Гази.

Фото: Reform.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-