Болгарія, Румунія та Туреччина підпишуть угоду про розмінування Чорного моря

Болгарія, Румунія та Туреччина підпишуть угоду про розмінування Чорного моря

Укрінформ
Наступного тижня в Стамбулі між Болгарією, Румунією та Туреччиною має бути підписано тристоронню угоду про спільне розмінування Чорного моря. Місія з розмінування розпочнеться незабаром після підписання угоди.

Про це повідомив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв, передає Укрінформ із посиланням на Болгарське телеграфне агентство (БТА).

“Ми досягли згоди щодо концепції та самого тексту угоди (між Болгарією, Румунією та Туреччиною про створення протимінної групи в Чорному морі - ред.) – як врегулювати всі питання, й наступного тижня мій заступник буде в Стамбулі для підписання, і незабаром ця місія розпочнеться”, - сказав Тагарєв.

За словами міністра, робота в цьому напрямку тривала з кінця літа. «Розв’язана Росією війна в Україні призводить до ризиків для нашої території, для безпеки судноплавства, і щоб мінімізувати ці ризики, до розмінування також залучаються ВМС трьох країн, сподіваємось, успішно», – сказав Тодор Тагарєв.

Читайте також: У Туреччині кажуть, що й надалі будуть ретельно дотримуватися Конвенції Монтре

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні стало відомо, що Туреччина, Румунія і Болгарія домовилися об’єднати сили для знешкодження мін, які потрапили у Чорне море внаслідок війни Росії проти України. Раніше турецька сторона повідомляла, що підписання заплановане на 11 січня.

Фото: Одеський прикордонний загін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-