КНДР провела артилерійські стрільби біля кордону з Південною Кореєю

КНДР провела артилерійські стрільби біля кордону з Південною Кореєю

Укрінформ
КНДР у п’ятницю вранці провела артилерійські стрільби поблизу кордону з Південною Кореєю і випустила близько 200 артилерійських снарядів у води Жовтого моря біля свого західного узбережжя.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) Республіки Корея повідомляє Yonhap.

У Сеулі заявили, що військові КНДР із 9:00 до 11:00 (за місцевим часом) провели артилерійські стрільби з двох позицій: із мису Джансан, що на північ від найпівнічнішого південнокорейського острова Пенгньон, та мису Донсан, який лежить північніше від західного прикордонного острова Півдня Йонпьон.

Снаряди влучили в морську буферну зону на північ від північної обмежувальної лінії, де-факто морського кордону між двома Кореями. Така буферна зона була встановлена відповідно до міжкорейської військової угоди від 19 вересня 2018 року, покликаної зменшити напруженість на кордоні.

Читайте також: КНДР погрожує без вагань завдавати ядерного удару у разі «провокацій ворога»

Через обстріли місцева влада західного прикордонного острова Йонпьон, на прохання південнокорейських військових, наказала цивільним особам екстрено евакуюватись до укриттів.

КНДР в односторонньому порядку розірвала угоду минулого листопада після того, як Сеул частково призупинив її дію на знак протесту проти запуску Пхеньяном військового супутника-шпигуна.

Стрільби також відбулися після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин визначив міжкорейські зв’язки як відносини «між двома ворожими одна одній державами» і закликав армію КНДР активізувати підготовку до «придушення всієї території Південної Кореї».

Пхеньян наразі не коментує проведення артилерійських стрільб на кордоні з Південною Кореєю.

Читайте також: Росія обстрілювала Україну балістичними ракетами, отриманими від КНДР - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що нова війна на Корейському півострові може розпочатись у будь-який момент.

Фото: Rodong Sinmun 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-