КНДР погрожує без вагань нанести ядерний удар у разі «провокацій ворога»

КНДР погрожує без вагань нанести ядерний удар у разі «провокацій ворога»

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18 цього тижня продемонстрував його готовність без вагань нанести ядерний удар у разі «ядерних провокацій з боку ворогів».

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Запуск є чітким поясненням наступального режиму протидії та еволюції ядерної стратегії і доктрини КНДР у частині того, щоб не зволікати навіть із ядерним ударом, коли ворог провокує її з використанням ядерних боєприпасів», - сказав Кім під час відвідання Генерального ракетного бюро в Пхеньяні.

На його переконання, суверенні права країни можуть бути гарантовані лише за допомогою «потужної сили».

«Справжньою обороноздатністю і гарантією захисту міцного миру є реальна здатність до превентивної атаки на ворога в будь-якому місці, а також сильні війська, які змушують будь-якого ворога відчувати страх», - зазначив північнокорейський диктатор.

Раніше Кім назвав випробування МБР Hwasong-18 демонстрацією готовності Північної Кореї до «найжорсткішої протидії» ворожим силам і сказав, що цей запуск показує, який варіант він обере, «коли Вашингтон прийме неправильне рішення проти КНДР».

Читайте також: Північна Корея передала Росії понад тисячу контейнерів з боєприпасами - посол США при НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила, що в понеділок провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18.

Україна, Сполучені Штати, Європейський Союз та ще ряд держав рішуче засудили ракетні випробування КНДР, назвавши їх черговим свідченням систематичного ігнорування північнокорейським режимом відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН і закликавши міжнародну спільноту рішуче відреагувати на такі дії Пхеньяна.

Фото: kcna.kp

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-