Президент Казахстану відкидає можливість змін до Конституції для своєї участі у виборах

Президент Казахстану відкидає можливість змін до Конституції для своєї участі у виборах

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв спростував чутки в соцмережах про те, що він планує провести референдум щодо Конституції та у 2026 році знову взяти участь у президентських виборах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Orda.kz.

«Переконаний, довільне внесення змін до Конституції, тим більше щодо такого фундаментального питання, вже неможливе. Конституційну реформу було здійснено не для того, щоб вносити довільні зміни до Основного закону», - заявив Токаєв.

Він наголосив, що ідею одноразового семирічного терміну для президента Казахстану висловлював у закритих дискусіях ще 15 років тому.

«Тоді цю пропозицію не підтримали. Після обрання президентом зважував усі «за» та «проти», багато міркував, як можна втілити цю ідею на практиці», - додав президент.

Токаєв нагадав, що у 2022 році було реалізовано кілька важливих конституційних змін, спрямованих на ліквідацію «суперпрезидентських повноважень».

Читайте також: Іноземців у Казахстані зобов’язали здавати відбитки пальців

«Тоді я запропонував ідею одноразового семирічного терміну. Ця ініціатива отримала всенародну підтримку. Цим все сказано», - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, президент Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєв заявив, що його країні немає необхідності вступати до Союзної держави Росії та Білорусі.

Фото: orda.kz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-