Папа Франциск помолився про жертв війни в усьому світі

Папа Франциск помолився про жертв війни в усьому світі

Укрінформ
Виступаючи під час загальної авдієнції в середу, Папа Франциск згадав жертв збройних конфліктів в Палестині, Ізраїлі, Україні та переслідуваних мусульман рохінджа, а також підтвердив свою солідарність з жертвами землетрусу і авіакатастрофи в Японії.

Про це повідомляє Vatican news, передає Укрінформ.

Фото: Vatican Media
Фото: Vatican Media

Папа Франциск помолився за мир у світі та допомогу жертвам війни, нагадуючи, що "війна - це безумство" і завжди "поразка" для людства.

Звертаючись до паломників на завершення катехизи своєї першої в цьому році загальної авдієнції, Папа Франциск попросив молитися за жертв трагедій, що відбуваються у Палестині та Ізраїлі, а також в Україні, де війна триває вже майже третій рік. Водночас він сказав, що треба пам'ятати про жертв війни  й у багатьох інших частинах світу.

Читайте також: Папа Римський у різдвяному посланні попросив миру для України

Звертаючись до паломників із Польщі, Папа попросив пам'ятати про людей, які через війну та злидні змушені переїжджати, і молився, щоб бог "дарував нам серце, чутливе до потреб бідних, біженців та жертв війни".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із Папою Римським Франциском спільну роботу щодо Формули миру.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-