Республіканці у Конгресі США готують слухання про імпічмент міністра внутрішньої безпеки - CNN

Республіканці у Конгресі США готують слухання про імпічмент міністра внутрішньої безпеки - CNN

Укрінформ
Представники республіканської більшості в Палаті представників готують слухання на рівні профільного комітету, щоби реалізувати процедуру імпічменту нинішнього міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса через ситуацію на кордоні.

Про це повідомляє в середу CNN із посиланням на заяву речника Комітету з питань внутрішньої безпеки, передає Укрінформ.

«Комітет Палати представників з питань внутрішньої безпеки проводив всебічне розслідування щодо ролі міністра Майоркаса в безпрецедентній кризі на південно-західному кордоні», - цитує телеканал текст заяви.

При цьому в комітеті зазначили, що проведуть слухання та розглянуть ці статті впродовж ближчих тижнів.

Тим часом джерело в Республіканській партії повідомило журналістам, що комітет готує слухання вже наступного тижня. Причому республіканці планують «завершити процес швидко».

Міністерство внутрішньої безпеки, зі свого боку, заявило в середу, що більшість нижньої палати «даремно витрачає дорогоцінний час і долари платників податків», назвавши зусилля з імпічменту «безпідставними політичними діями». Раніше ці зусилля не знайшли підтримки серед представників обох партій, нагадали в міністерстві.

Сам Майоркас у цьому зв’язку наголосив, що продовжує виступати за збільшення фінансування для охорони кордону. Водночас він попередив, що його відомство наразі не має ресурсів, аби «виконувати свою роботу повною мірою, наскільки могло би».

Читайте також: Для США важливі і зміцнення кордонів, і допомога Україні - генерал Годжес

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року президент США Джо Байден спрямував до Конгресу запит з масштабним фінансуванням підтримки України, Ізраїлю, Тайваню, а також посилення контролю на південному кордоні США. Натомість республіканці у Палаті представників і Сенаті заявили, що хочуть спочатку добитися реформи міграційного законодавства, щоби потім приймати рішення щодо запиту Білого дому.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-