Макрон застеріг Ізраїль від розмов про переміщення мешканців Гази

Макрон застеріг Ізраїль від розмов про переміщення мешканців Гази

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон застеріг Ізраїль від втілення планів щодо примусового переміщення мешканців сектору Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

Зазначається, що у вчорашній телефонній розмові з членом військового кабінету Бенні Ганцом Макрон «стверджував, що заяви щодо примусового переміщення мешканців Гази є неприйнятними та суперечать рішенню про дві держави, яке є єдиним життєздатним рішенням для повернення до миру та безпеки для всіх».

Макрон також застеріг від ризику розширення конфлікту, заявивши, що «важливо уникати будь-якої ескалації, особливо в Лівані».

Читайте також: В Ізраїлі хочуть «заохочувати добровільну еміграцію» у сектор Гази після повалення ХАМАС

«Франція продовжуватиме передавати ці повідомлення всім суб’єктам, які прямо чи опосередковано задіяні в цьому регіоні», – додав він.

Як повідомляли ЗМІ, в Ізраїлі роздумують над переміщенням 2,3 мільйона цивільного населення у секторі Гази на Синайський півострів (частина території Єгипту) після повалення влади ХАМАСу.

Вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Читайте також: Ізраїльські винищувачі атакували командний центр «Хезболли» в Лівані

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Фото: OUEST-FRANCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-