В Ізраїлі хочуть «заохочувати добровільну еміграцію» у сектор Гази після повалення ХАМАС

В Ізраїлі хочуть «заохочувати добровільну еміграцію» у сектор Гази після повалення ХАМАС

Укрінформ
Ізраїльський міністр фінансів Бецалель Смотрич виступив за заселення Ізраїлем сектору Гази після закінчення війни з терористами ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

На думку міністра фінансів, Ізраїль має обговорювати відродження цивільних поселень у секторі Гази в рамках планування долі анклаву після повалення ХАМАС та закликав Ізраїль «заохочувати добровільну еміграцію» на ці території.

Смотрич також підтвердив свою відмову перераховувати податкові платежі Палестинській автономії через занепокоєння, що гроші потраплять до Гази.

«Ми будемо контролювати безпеку, і нам потрібен буде цивільний (контроль)», - сказав міністр.

«Я за те, щоб повністю змінити реальність у Газі, вести розмову про поселення в секторі Гази… Нам потрібно буде там керувати довго… Якщо ми хочемо бути там у військовій формі, ми повинні бути там і у цивільному одязі», - додав урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Читайте також: ООН призначила координаторкою гумдопомоги для сектору Гази главу Мінфіну Нідерландів

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю відновила бойові дії на повну силу після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу 30 грудня заявив, що військова кампанія проти угруповання ХАМАС триватиме ще багато місяців.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-