Мальта починає головування в ОБСЄ

Мальта починає головування в ОБСЄ

Укрінформ
Мальта з 1 січня 2024 року починає річне головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) після того, як РФ місяцями блокувала функціонування організації та схвалення головування Естонії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Сьогодні Мальта бере на себе обов’язки голови ОБСЄ, зосереджуючись на зміцненні стійкості та ефективності Організації". - йдеться у повідомленні.

"Хоча це велика честь головувати в ОБСЄ у 2024 році, Мальта також взяла на себе цю роль з глибоким почуттям відповідальності та обов’язку", - сказав міністр закордонних справ Мальти та новий голова ОБСЄ Ієн Борг.

"Серед постійних складних та критичних викликів безпеці, актуальність та виживання ОБСЄ залишаються вирішальними", - зазначив Борг.

Читайте також: Голова ОБСЄ засудив масовану російську атаку на Україну

"Рішення про призначення Мальти головуючою на цей рік, продемонструвало колективне прагнення врятувати нашу організацію", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Ради міністрів ОБСЄ у столиці Північної Македонії було схвалено рішення про переобрання Мальтою головування в ОБСЄ у 2024 році.

Читайте також: Байден назвав захист України одним з головних досягнень США 2023 року

Раніше РФ з Білоруссю наклали вето на затвердження підтримуваної більшістю кандидатури Естонії як наступного Головування ОБСЄ у 2024 році. Існувала загроза, що ОБСЄ, де ротація головування між країнами-учасницями проходить на щорічній основі, розпочне 2024 рік без нового голови.

Міністр закордонних справ Республіки Мальта Ієн Борг, який очолить ОБСЄ у цьому році, наголосив, що агресивна війна РФ проти України має бути припинена.

Фото: osce.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-