Голова ОБСЄ засудив масовану російську атаку на Україну

Голова ОБСЄ засудив масовану російську атаку на Україну

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі засудив російську масовану атаку з повітря на українські міста.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дописі Османі на його сторінці у соцмережі Х.

"З наближенням до кінця мого терміну на посаді чинного голови ОБСЄ добігає кінця, я з важким серцем проводжу цей останній робочий день, засуджуючи жорстокі та безжальні атаки РФ на Україну. Жахливий напад цієї ночі зі 100 ракетами та численними безпілотниками був безжально спрямований проти цивільного населення, пологових будинків, шкіл та лікарень", - йдеться у повідомленні.

Османі додав, що у день, який повинен бути присвячений роздумам та святковим побажанням, ми натомість стикаємося з жахливою реальністю жорстокості війни. 

"Український народ прокинувся від жаху вибухів, нестерпного саундтреку, який має відлунювати у вухах усього світу. Нехай ці звуки стануть закликом до дії", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі та зранку 29 грудня завдали по Україні масованого повітряного удару із застосуванням ударних дронів і ракет різного типу.

Читайте також: Масований удар РФ по Україні: відомо про 30 загиблих та понад 160 поранених

Під час повітряної атаки протиповітряна оборона України знищила 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 і 27 ударних безпілотників типу Shahed-136/131.

На Одещині та у Дніпрі 30 грудні оголосили жалобу за загиблими через ракетні атаки РФ.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-