Байден пояснив удари по Хезболлі в Іраку інтересами нацбезпеки США

Байден пояснив удари по Хезболлі в Іраку інтересами нацбезпеки США

Укрінформ
Джо Байден заявив, що його рішення завдати ударів по трьох об’єктах проіранського угруповання «Катаїб Хезболла» в Іраку прийнято задля захисту від нових атак на Сполучені Штати та партнерів.

Про це президент США написав в офіційному листі Конгресу, оприлюдненому Білим домом, передає Укрінформ.

«Ударів було завдано з метою стримування майбутніх атак, вони проводилися таким чином, щоб обмежити ризик ескалації, а також мінімізувати жертви серед цивільного населення», - зазначив Байден.

За його словами, в такий спосіб забезпечується захист американського персоналу в Іраку, який проводить військові операції.

Крім того, пояснив господар Білого дому, «удари мали на меті послабити й  зірвати серію атак» на Сполучені Штати та партнерів, а також утримати Іран та його проксі в регіоні від підготовки нових атак на персонал і об’єкти США.

«Я керував цією військовою акцією відповідно до мого обов’язку захищати громадян Сполучених Штатів як удома, так і за кордоном, а також сприяти інтересам національної безпеки та зовнішньої політики США», - наголосив Байден.

Читайте також: Ізраїльські винищувачі атакували командний центр «Хезболли» в Лівані

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 25 грудня за розпорядженням Байдена американські війська завдали цілеспрямованих ударів по трьох об’єктах в Іраку, які використовували пов’язані з Іраном угруповання «Катаїб Хезболла».

Ударів було завдано після атаки безпілотника на американську базу в Іраку, внаслідок якої були поранені військові США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-