Блінкен обговорив з главою МЗС Туреччини терміни вступу Швеції до НАТО

Блінкен обговорив з главою МЗС Туреччини терміни вступу Швеції до НАТО

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив у середу з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом кілька актуальних питань, зокрема формальне ухвалення Туреччиною вступу Швеції до Північноатлантичного альянсу.

Про це йдеться у повідомленні Держдепартаменту США, передає Укрінформ.

Сторони обговорили «терміни приєднання Швеції до НАТО, конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС, а також важливість пришвидшення та збільшення масштабів гуманітарної допомоги жителям Гази», зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Комісія у закордонних справах Великих національних зборів Туреччини підтримала «Пропозицію про доцільність схвалення протоколу про участь Королівства Швеція в НАТО». Парламентський комітет у закордонних справах також позитивно оцінив кроки Швеції, зроблені відповідно до вимог щодо боротьби з тероризмом, висунутих раніше Анкарою як умови для вступу країни в НАТО.

Читайте також: У парламенті Туреччини позитивно оцінили кроки Швеції щодо боротьби з тероризмом

Після цього відповідний законопроєкт має бути ухвалений Генеральною асамблеєю Великих національних зборів Туреччини. Процес завершиться після підписання документа президентом Туреччини.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-