Індія відправила три військові кораблі в Аравійське море після нападу дрона на танкер

Індія відправила три військові кораблі в Аравійське море після нападу дрона на танкер

Укрінформ
Індія заявила, що відправляє три військові кораблі в Аравійське море після того, як минулого тижня безпілотник збив "пов'язане з Ізраїлем" торгове судно біля західного узбережжя країни.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

"З огляду на нещодавню серію нападів у Аравійському морі, ВМС Індії розгорнули есмінці з керованою ракетною зброєю INS Mormugao, INS Kochi і INS Kolkata в різних районах для підтримання стримуючої присутності", - йдеться в заяві ВМС Індії.

Як зазначається в тексті, також регулярно здійснюють польоти літаки дальньої морської розвідки для моніторингу ситуації.

За словами міністра оборони Індії Раджнатха Сінгха, ВМС посилили спостереження за морськими просторами.

"Ми знайдемо тих, хто несе відповідальність за цей напад, і проти них буде вжито суворих заходів", - заявив він.

Судно MV Chem Pluto було атаковане біля узбережжя західного штату Гуджарат. Екіпаж судна складався з 21 індійця та одного громадянина В'єтнаму.

Індійські ЗМІ повідомили, що судно перевозило нафту з Саудівської Аравії і прямувало до порту Мангалор на півдні Індії, коли стався напад. Після нападу корабель берегової охорони Індії супроводжував MV Chem Pluto до Мумбаї.

Читайте також: Індія провела масштабні військові навчання поблизу кордону з Китаєм

Поки жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за атаку безпілотника. Сполучені Штати звинуватили Тегеран в атаці, але представник Міністерства закордонних справ Ірану назвав це звинувачення "безпідставним".

Як повідомляв Укрінформ, у суботу безпілотник ударив по вантажному судну MV Chem Pluto біля узбережжя західного індійського штату Гуджарат.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-