Індія провела масштабні військові навчання поблизу кордону з Китаєм

Індія провела масштабні військові навчання поблизу кордону з Китаєм

Укрінформ
ВПС Індії провели у високогірних північно-східних штатах уздовж кордону з Китаєм масштабні повітряні навчання «Пурві Акаш» («Східне небо») із залученням великої кількості бойової авіації та засобів ППО.

Про це з посиланням на представників Міноборони країни повідомляє India Today, передає Укрінформ. 

До навчань, що тривали з 30 жовтня до 4 листопада, були залучені винищувачі Rafale, Tejas і Су-30, бойові вертольоти Prachand і ракетні комплекси ППО С-400, а також окремі підрозділи Східного командування індійської армії.

Зазначається, що в ході тренувань відпрацьовано координацію між сухопутними військами та ВПС, а самі навчання, що проводилися вдень і вночі, мали на меті демонстрацію оборонних і наступальних можливостей авіації у відповідь на імовірні загрози.

Зокрема, учасники маневрів відпрацювали проведення різного роду військових операцій, технічного обслуговування та адміністративних заходів, щоб оцінити оперативну готовність до виконання бойових завдань.

Читайте також: В Угорщині стартували найбільші цьогоріч військові навчання

Як повідомлялося, між Індією та Китаєм існує тривала територіальна суперечка. Через свій кордон дві країни навіть воювали у 1962 році.

Нині індійська сторона стверджує, що Китай незаконно займає 38 тисяч квадратних кілометрів території на плато Аксай Чін у високогір’ї Гімалаїв, яке Індія вважає частиною свого регіону Ладакх і де періодично відбуваються сутички між військовими.

У зіткненні на цій ділянці кордону в 2020 році загинули кілька десятків солдатів із обох сторін. Відтоді, майже три роки, триває протистояння між десятками тисяч індійських і китайських військових.

Загалом же Китай претендує на близько 90 тисяч квадратних кілометрів території на північному сході Індії.

На даний час по обидва боки спірних ділянок індійсько-китайського кордону знаходиться до 60 тисяч військових обох країн.

Фото: соцмережа Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-